Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem

Ingredience


Chřest bílý 600 g
Cukr kostkový 1 kostka
Jehněčí maso 8 plátek
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 hrst
Šťáva citrónová 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest očistíme a uvaříme ho v osolené vodě s kostkou cukru a lžičkou citrónové šťávy, po uvaření chřest vybereme děrovanou naběračkou a prudce zchladíme.
  2. Troubu předehřejeme na 150 °C. Jehněčí maso opláchneme pod studenou vodou, opepříme, osolíme a na oleji opečeme (2 minuty po každé straně). Opečené maso přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.
  3. Než se maso propeče, rozpustíme na pánvi máslo a na něm podusíme šalvěj. Podáváme tak, že na předehřáté talíře na plátky pečeného masa rozdělíme šalvěj, podušenou na másle, na maso rozdělíme vařený chřest, ozdobíme posekanou petrželkou a celý pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme horké.