Krůtí rolky s pršutem a cibulkou
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Džus pomerančový |
150 ml |
Krůtí stehna |
400 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Prosciutto sušené |
100 g |
Sůl |
2 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí stehna vykostíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, přidáme sůl a pepř. Rozložíme si plátky masa, na každý z nich položíme bobkový list, plátek pršutu a zelenou cibulku. Stočíme do roládky a spojíme buď párátkem nebo menší jehlou na špízy.
- Potom si připravíme marinádu, která se skládá ze sójové omáčky, rozmačkaného česneku, sladké papriky a džusu. Rolky v této marinádě necháme uležet.
- Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme rolky masa. Rolky otáčíme, aby se upekly stejně ze všech stran.
- Takto opečené rolky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky a polijeme zbytkem marinády a výpekem z masa. Pekáček přikryjeme alobalem a ve středně vyhřáté troubě pečeme, dokud maso není měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby maso dostalo zlatavou barvu.