Krůtí rolky s pršutem a cibulkou

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Džus pomerančový 150 ml
Krůtí stehna 400 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Prosciutto sušené 100 g
Sůl 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí stehna vykostíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, přidáme sůl a pepř. Rozložíme si plátky masa, na každý z nich položíme bobkový list, plátek pršutu a zelenou cibulku. Stočíme do roládky a spojíme buď párátkem nebo menší jehlou na špízy.
  2. Potom si připravíme marinádu, která se skládá ze sójové omáčky, rozmačkaného česneku, sladké papriky a džusu. Rolky v této marinádě necháme uležet.
  3. Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme rolky masa. Rolky otáčíme, aby se upekly stejně ze všech stran.
  4. Takto opečené rolky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky a polijeme zbytkem marinády a výpekem z masa. Pekáček přikryjeme alobalem a ve středně vyhřáté troubě pečeme, dokud maso není měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby maso dostalo zlatavou barvu.