Kotlety na rajčatech s klobásou a chilli
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Klobása vepřová |
100 g |
Masový vývar |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Paprika oranžová |
1 ks |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vepřové kotlety |
400 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou velkou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku a malou papričku chilli rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Klobásu nakrájíme na kolečka.
- Omyté a osušené 4 kotlety s kostí naklepeme, osolíme a posypeme silně pepřem 4 barev z obou stran.
- V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kotlety z každé strany dozlatova. Opékáme je přibližně 5-7 minut z každé strany, pak je vyjmeme.
- Na omastek dáme cibuli, promícháme a zpěníme. Když začíná chytat zlatou barvu, přimícháme chilli, sladkou mletou papriku a kotlety vrátíme zpět do hrnce. Podlijeme je vínem a pod pokličkou dusíme. Po 5-6 minutách přidáme klobásu, rajčata s paprikou, promícháme a dusíme 5-7 minut.
- V 1.5 dl masového vývaru rozmícháme dohladka 1 lžíci mouky a za stálého míchání přidáme k masu. Povaříme dalších 3-4 minuty, přimícháme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a podáváme.