Kotlety na rajčatech s klobásou a chilli

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Klobása vepřová 100 g
Masový vývar 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Paprika oranžová 1 ks
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vepřové kotlety 400 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou velkou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku a malou papričku chilli rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Klobásu nakrájíme na kolečka.
  2. Omyté a osušené 4 kotlety s kostí naklepeme, osolíme a posypeme silně pepřem 4 barev z obou stran.
  3. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kotlety z každé strany dozlatova. Opékáme je přibližně 5-7 minut z každé strany, pak je vyjmeme.
  4. Na omastek dáme cibuli, promícháme a zpěníme. Když začíná chytat zlatou barvu, přimícháme chilli, sladkou mletou papriku a kotlety vrátíme zpět do hrnce. Podlijeme je vínem a pod pokličkou dusíme. Po 5-6 minutách přidáme klobásu, rajčata s paprikou, promícháme a dusíme 5-7 minut.
  5. V 1.5 dl masového vývaru rozmícháme dohladka 1 lžíci mouky a za stálého míchání přidáme k masu. Povaříme dalších 3-4 minuty, přimícháme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a podáváme.