Čokoládová markýza
Ingredience
Borůvky |
1 hrst |
Čokoláda hořká |
400 g |
Cukr krupice |
175 g |
Kakao |
4 polévková lžíce |
Maliny |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
175 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Chlebíčkovou formu o objemu 900ml vyložíme fólií.
- V kastrůlku rozehřejeme čokoládu, máslo, cukr a kakao za stálého míchání.
- Žloutky vyklepneme do misky a za stálého míchání k nim přilijeme rozehřátou směs.
- V jiné misce ušleháme smetanu do polohusta a spojíme s čokoládovou směsí. Vlijeme do připravené formy a chladíme asi 2 hodiny. Potom opatrně vyklopíme, odstraníme fólii a nožem namočeným v horké vodě krájíme čokoládovou markýzu na plátky.
- Podáváme s čerstvým lesním ovocem, povrch dezertu můžeme lehce poprášit kakaem.