Čokoládová markýza

Ingredience


Borůvky 1 hrst
Čokoláda hořká 400 g
Cukr krupice 175 g
Kakao 4 polévková lžíce
Maliny 1 hrst
Máslo čerstvé 175 g
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chlebíčkovou formu o objemu 900ml vyložíme fólií.
  2. V kastrůlku rozehřejeme čokoládu, máslo, cukr a kakao za stálého míchání.
  3. Žloutky vyklepneme do misky a za stálého míchání k nim přilijeme rozehřátou směs.
  4. V jiné misce ušleháme smetanu do polohusta a spojíme s čokoládovou směsí. Vlijeme do připravené formy a chladíme asi 2 hodiny. Potom opatrně vyklopíme, odstraníme fólii a nožem namočeným v horké vodě krájíme čokoládovou markýzu na plátky.
  5. Podáváme s čerstvým lesním ovocem, povrch dezertu můžeme lehce poprášit kakaem.