Bezé dort Pavlova
Ingredience
Cukr krupice |
350 g |
Jahody zahradní |
1 hrst |
Kiwi |
1 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Mučenka |
1 ks |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Bílky se špetkou soli vyšleháme v míse na pevný sníh. Potom po lžících zašleháváme cukr a když bude sníh lesklý, zašleháme maizenu a ocet.
- Sníh naneseme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru kruhu o průměru 20cm. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě asi 75 minut dokřupava. Necháme v troubě úplně vychladnout.
- Smetanu ušleháme dohusta a naneseme na bezé. Dort ozdobíme omytým a oloupaným ovocem.