Bezé dort Pavlova

Bezé dort Pavlova - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 350 g
Jahody zahradní 1 hrst
Kiwi 1 ks
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Mučenka 1 ks
Ocet vinný 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílky se špetkou soli vyšleháme v míse na pevný sníh. Potom po lžících zašleháváme cukr a když bude sníh lesklý, zašleháme maizenu a ocet.
  2. Sníh naneseme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru kruhu o průměru 20cm. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě asi 75 minut dokřupava. Necháme v troubě úplně vychladnout.
  3. Smetanu ušleháme dohusta a naneseme na bezé. Dort ozdobíme omytým a oloupaným ovocem.