Špenátové cannelloni

Ingredience


Cannelloni 12 ks
Máslo čerstvé 25 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Omáčka bešamelová 300 ml
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 50 g
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Sýr Parmezán 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou vložíme cannelloni a vaříme 3 minuty, dokud nezměknou. Poté je scedíme, opláchneme horkou vodou a odložíme na připravenou utěrku.
  2. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme omytý špenát, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a restujeme na mírném ohni 2 minuty.
  3. Pánev stáhneme ze sporáku a přidáme nastrouhaný ementál.
  4. Jednotlivé cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Poté je přelijeme bešamelovou omáčkou a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  5. Před vložením do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia posypeme cannelloni nastrouhaným parmazánem.
  6. Pečeme 15 minut, posypeme pažitkou a pak ihned podáváme.