Špenátové cannelloni
Ingredience
Cannelloni |
12 ks |
Máslo čerstvé |
25 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Omáčka bešamelová |
300 ml |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
50 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou vložíme cannelloni a vaříme 3 minuty, dokud nezměknou. Poté je scedíme, opláchneme horkou vodou a odložíme na připravenou utěrku.
- Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme omytý špenát, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a restujeme na mírném ohni 2 minuty.
- Pánev stáhneme ze sporáku a přidáme nastrouhaný ementál.
- Jednotlivé cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Poté je přelijeme bešamelovou omáčkou a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- Před vložením do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia posypeme cannelloni nastrouhaným parmazánem.
- Pečeme 15 minut, posypeme pažitkou a pak ihned podáváme.