Lasagne s krůtím masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Krůtí maso mleté |
250 g |
Lasagne |
250 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka bešamelová |
500 ml |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní lasagne a 2 minuty povaříme. Poté je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté krůtí maso, rajčatový protlak, sůl, pepř, oregano, podlijeme 1 dcl vody a za občasného míchání dusíme asi 30 minut.
- Zapékací mísu vymastíme tukem a nalijeme do ní trochu bešamelové omáčky, poté rozložíme jednu vrstvu lasagní, na ní dáme vrstvu masové směsi, další lasagne a opět zalijeme bešamelovou omáčkou.
- Takto střídáme vrstvy a poslední vrstvou zůstanou lasagne, které přelijeme zbytkem bešamelové omáčky, okořeníme muškátovým oříškem a posypeme nastrouhaným parmezánem.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací misku s lasagnemi. Pečeme 45 minut a poté ihned podáváme.