Lasagne s krůtím masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Krůtí maso mleté 250 g
Lasagne 250 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka bešamelová 500 ml
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Tuk 2 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní lasagne a 2 minuty povaříme. Poté je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté krůtí maso, rajčatový protlak, sůl, pepř, oregano, podlijeme 1 dcl vody a za občasného míchání dusíme asi 30 minut.
  3. Zapékací mísu vymastíme tukem a nalijeme do ní trochu bešamelové omáčky, poté rozložíme jednu vrstvu lasagní, na ní dáme vrstvu masové směsi, další lasagne a opět zalijeme bešamelovou omáčkou.
  4. Takto střídáme vrstvy a poslední vrstvou zůstanou lasagne, které přelijeme zbytkem bešamelové omáčky, okořeníme muškátovým oříškem a posypeme nastrouhaným parmezánem.
  5. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací misku s lasagnemi. Pečeme 45 minut a poté ihned podáváme.