Dušená kuřata s chřestem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Chřest zelený |
800 g |
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1000 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Petržel kořen |
100 g |
Sůl |
9 g |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřata vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření a sůl a uvaříme doměkka. Hotová kuřata vyjmeme a naporcujeme, do vývaru vložíme chřest a krátce povaříme. Chřest vyjmeme a nakrájíme na 2 cm kousky, tvrdé části vyhodíme.
- Vývar scedíme a čistý necháme vyvařit asi na 1 litr. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a za stálého míchání vlijeme do vývaru a necháme povařit do zhoustnutí. Vrátíme zpět kuřecí porce a chřest, dosolíme a můžeme podávat.