Dušená kuřata s chřestem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Chřest zelený 800 g
Cibule 1 ks
Kuře 1000 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Petržel kořen 100 g
Sůl 9 g
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřata vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření a sůl a uvaříme doměkka. Hotová kuřata vyjmeme a naporcujeme, do vývaru vložíme chřest a krátce povaříme. Chřest vyjmeme a nakrájíme na 2 cm kousky, tvrdé části vyhodíme.
  2. Vývar scedíme a čistý necháme vyvařit asi na 1 litr. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a za stálého míchání vlijeme do vývaru a necháme povařit do zhoustnutí. Vrátíme zpět kuřecí porce a chřest, dosolíme a můžeme podávat.