Tagliatelle s parmskou šunkou

Ingredience


Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 700 g
Sůl 3 špetka
Šunka parmská 300 g
Sýr Parmezán 100 g
Tagliatelle 200 g
Tuk 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu vroucí osolenou vodu, vložíme do ní tagliatelle a vaříme asi 10 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple.
  2. Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zakysanou smetanu smícháme s vejcem, mlékem, osolíme a opepříme.
  3. Pažitku najemno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme a na dno klademe plátky rajčat. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky.
  4. Na rajčata rozložíme nakrájenou parmskou šunku a střídáme vrstvy těstovin, rajčat a šunky. Nakonec posypeme zbytkem pažitky.
  5. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  6. Vrstvy v zapékací misce přelijeme směsí zakysané smetany, vajec a mléka a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 40 minut.