Tagliatelle s parmskou šunkou
Ingredience
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
700 g |
Sůl |
3 špetka |
Šunka parmská |
300 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Tagliatelle |
200 g |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme k varu vroucí osolenou vodu, vložíme do ní tagliatelle a vaříme asi 10 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple.
- Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zakysanou smetanu smícháme s vejcem, mlékem, osolíme a opepříme.
- Pažitku najemno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme a na dno klademe plátky rajčat. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky.
- Na rajčata rozložíme nakrájenou parmskou šunku a střídáme vrstvy těstovin, rajčat a šunky. Nakonec posypeme zbytkem pažitky.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- Vrstvy v zapékací misce přelijeme směsí zakysané smetany, vajec a mléka a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 40 minut.