Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Chřest bílý 2 kg
Cukr kostkový 1 kostka
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 kávová lžička
Ředkvička 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Vařený chřest necháme okapat na sítku a necháme marinovat.
  2. Z mouky, vajec, mléka a špetky soli umícháme hladké, husté těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme palačinky, a to tak, že před nalitím těsta na pánev nejprve orestujeme několik plátků slaniny, na které nalijeme těsto, aby se slanina zapekla do palačinky.
  3. Na hotové palačinky naaranžujeme vařený, marinovaný chřest a podáváme teplé.
  4. Marináda: Ocet promícháme se solí, pepřem a cukrem. Do směsi potom vmícháme na jemno nasekané ředkvičky a petrželku.