Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Chřest bílý |
2 kg |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 kávová lžička |
Ředkvička |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Vařený chřest necháme okapat na sítku a necháme marinovat.
- Z mouky, vajec, mléka a špetky soli umícháme hladké, husté těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme palačinky, a to tak, že před nalitím těsta na pánev nejprve orestujeme několik plátků slaniny, na které nalijeme těsto, aby se slanina zapekla do palačinky.
- Na hotové palačinky naaranžujeme vařený, marinovaný chřest a podáváme teplé.
- Marináda: Ocet promícháme se solí, pepřem a cukrem. Do směsi potom vmícháme na jemno nasekané ředkvičky a petrželku.