Krupicová kaše smažená s vejci

Ingredience


Cibule 80 g
Cibule - nať 20 g
Mléko polotučné 250 ml
Pepř černý mletý 3 g
Pšeničná krupice 60 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krupici za stálého míchání nasypeme do vroucího mléka, promícháme a pozvolna vaříme, až vznikne hustší kaše. Odstavíme a necháme chladnout.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, cibulovou nať posekáme.
  3. V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, promícháme a necháme zesklovatět. Vejce rozkvedláme, přimícháme ke krupicové kaši, osolíme, opepříme, přidáme do pánve, promícháme s cibulkou a smažíme, dokud se vejce nesrazí.
  4. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme cibulovou natí a podáváme jako vydatnou snídani.