Krupicová kaše smažená s vejci
Ingredience
Cibule |
80 g |
Cibule - nať |
20 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pšeničná krupice |
60 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krupici za stálého míchání nasypeme do vroucího mléka, promícháme a pozvolna vaříme, až vznikne hustší kaše. Odstavíme a necháme chladnout.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, cibulovou nať posekáme.
- V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, promícháme a necháme zesklovatět. Vejce rozkvedláme, přimícháme ke krupicové kaši, osolíme, opepříme, přidáme do pánve, promícháme s cibulkou a smažíme, dokud se vejce nesrazí.
- Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme cibulovou natí a podáváme jako vydatnou snídani.