Kysané zelí dušené s bramborovou kaší

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Brambory vařené 800 g
Cibule 100 g
Kmín celý 3 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 10 g
Voda pitná 300 ml
Zelí kysané 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, dolijeme vodou, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na malé kostičky. Vařené brambory spolu s cibulí a troškou vody rozmačkáme na kaši, přidáme k zelí a vaříme společně.
  3. V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme mouku, promícháme s tukem a usmažíme světlejší jíšku. Opatrně ji přidáme do hrnce k zelí a dovaříme.
  4. Podáváme k pečeným masům.