Kysané zelí dušené s bramborovou kaší
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Brambory vařené |
800 g |
Cibule |
100 g |
Kmín celý |
3 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
300 ml |
Zelí kysané |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, dolijeme vodou, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na malé kostičky. Vařené brambory spolu s cibulí a troškou vody rozmačkáme na kaši, přidáme k zelí a vaříme společně.
- V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme mouku, promícháme s tukem a usmažíme světlejší jíšku. Opatrně ji přidáme do hrnce k zelí a dovaříme.
- Podáváme k pečeným masům.