Zapečené brambory s uzeným a houbami

Ingredience


Brambory 1 kg
Houby čerstvé 200 g
Klobása uzená 200 g
Mléko polotučné 0.5 l
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 150 g
Uzené maso vařené 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodě s 1 lžičkou soli uvaříme oloupané brambory, uvařené je scedíme a necháme vychladnout. Na pekáč dáme sádlo, zahřejeme ho, naskládáme na silnější plátky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou klobásu, vložíme do trouby a 15 minut zapečeme.
  2. Houby uvaříme, scedíme a nakrájíme na plátky. Napůl zapečené brambory vytáhneme z trouby, přidáme k nim na tenké plátky nakrájené uzené maso, posypeme houbami, osolíme, opepříme, v misce rozkvedláme vejce s mlékem, zalijeme, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr naskládáme na kolečka nakrájenou papriku a vrátíme do trouby, kde zapékáme dalších 20 minut. Zapečené brambory nakrájíme na úhledné porce a podáváme.