Zelí vhodné při zabíjačce
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Feferony |
1 ks |
Jalovec |
5 g |
Kmín celý |
10 g |
Majoránka |
10 g |
Máta |
10 g |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřová kýta |
0.5 kg |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
Zelí kysané |
700 g |
Slivovice |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozpálíme sádlo. Přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, přidáme jalovec, kmín, zalijeme vývarem z jaternic a dusíme doměkka asi 20 minut.
- Zelí scedíme, vylijeme ho do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, mátu, na kolečka nakrájenou feferonku, osolíme, opepříme, zalijeme slivovicí a ještě chvilku povaříme, asi 10 minut. Chvilku před dokončením vaření posypeme zelí majoránkou a dochutíme citrónovou šťávou.