Zelí vhodné při zabíjačce

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 4 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Feferony 1 ks
Jalovec 5 g
Kmín celý 10 g
Majoránka 10 g
Máta 10 g
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 2 kávová lžička
Vepřová kýta 0.5 kg
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
Zelí kysané 700 g
Slivovice 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme sádlo. Přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, přidáme jalovec, kmín, zalijeme vývarem z jaternic a dusíme doměkka asi 20 minut.
  2. Zelí scedíme, vylijeme ho do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, mátu, na kolečka nakrájenou feferonku, osolíme, opepříme, zalijeme slivovicí a ještě chvilku povaříme, asi 10 minut. Chvilku před dokončením vaření posypeme zelí majoránkou a dochutíme citrónovou šťávou.