Kuřecí řízky v kukuřičném těstíčku
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Kuřecí prsa |
400 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce |
Mouka kukuřičná |
10 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí řízky opláchneme a osušíme. Maso naklepeme, rozkrájíme na na větší kousky. Kousky masa oepříme, osolíme, potřeme rozdrceným česnekem a necháme odpočinout.
- Připravíme těstíčko, do kterého budeme maso namáčet. Do nádoby nasypeme obě mouky, do mouky zamícháme kypřící prášek, přidáme ocet a vodu. Vody použijeme tolik, kolik bude potřeba, aby vzniklo těstíčko střední hustoty.
- Obalené maso smažíme na rozpáleném oleji.