Kuřecí řízky v kukuřičném těstíčku

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Kuřecí prsa 400 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Mouka kukuřičná 10 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 5 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí řízky opláchneme a osušíme. Maso naklepeme, rozkrájíme na na větší kousky. Kousky masa oepříme, osolíme, potřeme rozdrceným česnekem a necháme odpočinout.
  2. Připravíme těstíčko, do kterého budeme maso namáčet. Do nádoby nasypeme obě mouky, do mouky zamícháme kypřící prášek, přidáme ocet a vodu. Vody použijeme tolik, kolik bude potřeba, aby vzniklo těstíčko střední hustoty.
  3. Obalené maso smažíme na rozpáleném oleji.