Kuře na víně s tymiánem
Ingredience
Bazalka |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
400 g |
Máslo čerstvé |
5 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 g |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
300 ml |
Vývar drůbeží |
100 ml |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso opláchneme a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Můžeme je nakrájet na libovolné kousky. Potom přidáme sůl, pepř, sladkou červenou papriku, tymián a bazalku.
- Rozetřeme česnek a tímto česnekem vymažeme pánev, v ní pak rozehřejeme máslo s olejem. Na takto připravném tuku krátce osmahneme kuřecí maso. Potom maso vyjmeme z pánve a připravíme omáčku.
- Do vypečné šťávy přidáme vývar a víno. Směs pár minut dusíme. Přidáme kečup a nakonec vlijeme smetanu. Vznikne omáčka, kterou promícháme a povaříme. Můžeme trochu zahustit jíškou. Omáčku podle chuti okyselíme citrónem.
- Do omáčky vrátíme zpět maso a vše necháme prohřát.