Kuře na víně s tymiánem

Ingredience


Bazalka 0.5 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kečup 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 400 g
Máslo čerstvé 5 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 g
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno červené 300 ml
Vývar drůbeží 100 ml
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso opláchneme a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Můžeme je nakrájet na libovolné kousky. Potom přidáme sůl, pepř, sladkou červenou papriku, tymián a bazalku.
  2. Rozetřeme česnek a tímto česnekem vymažeme pánev, v ní pak rozehřejeme máslo s olejem. Na takto připravném tuku krátce osmahneme kuřecí maso. Potom maso vyjmeme z pánve a připravíme omáčku.
  3. Do vypečné šťávy přidáme vývar a víno. Směs pár minut dusíme. Přidáme kečup a nakonec vlijeme smetanu. Vznikne omáčka, kterou promícháme a povaříme. Můžeme trochu zahustit jíškou. Omáčku podle chuti okyselíme citrónem.
  4. Do omáčky vrátíme zpět maso a vše necháme prohřát.