Kuře na bramborákové směsi
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
300 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kuře |
1000 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žemle tuková |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, do ní vsypeme na malé kousíčky nakrájenou cibuli. Dozlatova osmahneme.
- Kuřecí maso opláchneme, naporcujeme, osolíme a opepříme.
- Žemle nebo rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit (jako na sekanou).
- Potom nastrouháme brambory, z nichž vymačkáme vodu. K bramborám přidáme osmaženou anglickou slaninu s cibulí, vymačkané žemle, česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a vše dobře promícháme.
- Do vymazaného pekáčku navrstvíme směs a na ní poklademe kousky kuřete.
- Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud nebude mít povrch kůrčičku a maso nebude měkké.