Kuře na bramborákové směsi

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory 300 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kuře 1000 g
Majoránka 1 kávová lžička
Mléko polotučné 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Žemle tuková 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, do ní vsypeme na malé kousíčky nakrájenou cibuli. Dozlatova osmahneme.
  2. Kuřecí maso opláchneme, naporcujeme, osolíme a opepříme.
  3. Žemle nebo rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit (jako na sekanou).
  4. Potom nastrouháme brambory, z nichž vymačkáme vodu. K bramborám přidáme osmaženou anglickou slaninu s cibulí, vymačkané žemle, česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a vše dobře promícháme.
  5. Do vymazaného pekáčku navrstvíme směs a na ní poklademe kousky kuřete.
  6. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud nebude mít povrch kůrčičku a maso nebude měkké.