Kuře zapečené s pikantní smetanou

Ingredience


Česnek 1 ks
Kuře 1500 g
Máslo čerstvé 50 g
Smetana sladká 12% 2 dl
Sůl 5 g
Sýr Eidam cihla 45% 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme kuře, které zbavíme kůže, rozdělíme na polovinu, vypereme a osušíme.
  2. Maso z kuřete osolíme a vnitřek potřeme rozetřeným česnekem.
  3. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj maso a zalijeme polovinou smetany. Nakonec na kuře navrstvíme kopečky nastrouhaného sýru. Dáme péct do mírně vyhřáté trouby. Při pečení maso poléváme zbylou smetanou.
  4. Pečeme tak dlouho, dokud kuře nebude měkké a sýr nebude mít zlatavou krásnou barvu.