Pečené lasagne s chřestem a pstruhem
Ingredience
Chřest zelený |
500 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Lasagne |
800 g |
Pepř bílý |
0.2 kávová lžička |
Pstruh |
500 g |
Šťáva citrónová |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 l |
Cukr krupice |
0.2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
90 g |
Ocet vinný |
6 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Šťáva citrónová |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar rybí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest uvaříme v osolené vroucí vodě s kostkou cukru. Vařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Lasagne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Petrželku důkladně opereme, necháme okapat a nasekáme ji nadrobno. Rybí filety rozčtvrtíme, ochutíme pepřem a solí a pokapeme citrónovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200°C.
- Lasagne složíme do vymazané zapékací mísy do tvaru balíčků a každý takový balíček obložíme čtvrtkou rybího filetu, kousky vařeného, okapaného chřestu a polovinou nasekané petrželky.
- Lasagne složené v zapékací míse zalijeme omáčkou z vajec, másla a vývaru a pečeme asi 20 minut. Než se těstoviny s rybou upečou, našleháme šlehačku dotuha a opatrně ji ochutíme solí, pepřem a troškou cukru.
- Když je pokrm pečený, ozdobíme každou porci našlehnou, ochucenou šlehačkou a posypeme zbytkem nasekané petrželky. Podáváme horké.
- Omáčka:
- Solamyl rozmícháme v rybím vývaru a za častého míchání uvedeme do varu. Potom stáhneme vývar z ohně a rozmícháme v něm víno a žloutky s rozšlehaným máslem.