Pečené lasagne s chřestem a pstruhem

Ingredience


Chřest zelený 500 g
Cukr kostkový 1 kostka
Lasagne 800 g
Pepř bílý 0.2 kávová lžička
Pstruh 500 g
Šťáva citrónová 2 kávová lžička
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 l
Cukr krupice 0.2 kávová lžička
Máslo čerstvé 90 g
Ocet vinný 6 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Šťáva citrónová 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar rybí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest uvaříme v osolené vroucí vodě s kostkou cukru. Vařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Lasagne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Petrželku důkladně opereme, necháme okapat a nasekáme ji nadrobno. Rybí filety rozčtvrtíme, ochutíme pepřem a solí a pokapeme citrónovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Lasagne složíme do vymazané zapékací mísy do tvaru balíčků a každý takový balíček obložíme čtvrtkou rybího filetu, kousky vařeného, okapaného chřestu a polovinou nasekané petrželky.
  3. Lasagne složené v zapékací míse zalijeme omáčkou z vajec, másla a vývaru a pečeme asi 20 minut. Než se těstoviny s rybou upečou, našleháme šlehačku dotuha a opatrně ji ochutíme solí, pepřem a troškou cukru.
  4. Když je pokrm pečený, ozdobíme každou porci našlehnou, ochucenou šlehačkou a posypeme zbytkem nasekané petrželky. Podáváme horké.
  5. Omáčka:
  6. Solamyl rozmícháme v rybím vývaru a za častého míchání uvedeme do varu. Potom stáhneme vývar z ohně a rozmícháme v něm víno a žloutky s rozšlehaným máslem.