Tagliatelle se zeleným chřestem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chřest zelený |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
250 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Tagliatelle |
400 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě vaříme tagliatelle podle návodu na obalu, slijeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.
- Chřest očistíme, oloupeme, odkrojíme dřevitý konec a nakrájíme na malé kousky. V kastrolu přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme cukr a 15 minut v ní chřest vaříme. Po uvaření chřest vyjmeme a udržujeme v teple.
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Vejce rozšleháme s ementálem, přidáme na kostičky nakrájenou parmskou šunku a přilijeme k cibuli a česneku.
- Nakonec do směsi přimícháme kousky chřestu a těstoviny. Před podáváním pokrm posypeme nasekanou pažitkou.