Tagliatelle se zeleným chřestem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chřest zelený 500 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka parmská 250 g
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Tagliatelle 400 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě vaříme tagliatelle podle návodu na obalu, slijeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple.
  2. Chřest očistíme, oloupeme, odkrojíme dřevitý konec a nakrájíme na malé kousky. V kastrolu přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme cukr a 15 minut v ní chřest vaříme. Po uvaření chřest vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  4. Vejce rozšleháme s ementálem, přidáme na kostičky nakrájenou parmskou šunku a přilijeme k cibuli a česneku.
  5. Nakonec do směsi přimícháme kousky chřestu a těstoviny. Před podáváním pokrm posypeme nasekanou pažitkou.