Kuře s ořechy a vínem

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Hroznové víno 200 g
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 2 g
Víno bílé 150 ml
Vývar drůbeží 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nákrájíme na plátky nebo větší kousky.
  2. Osolené a opepřené maso opečeme na rozehřátém másle. Po osmahnutí podléváme vínem a drůbežím vývarem a ještě chvíli smažíme.
  3. Kromě pár kuliček hroznového vína všechny ostatní rozpůlíme a přidáme k masu společně s ořechny. Vše krátce podusíme.
  4. Když je maso měkké, přidáme ke kuřeti zbytek kuliček hroznového vína a okořeníme bílým pepřem a osladíme troškou cukru.