Kuře s ořechy a vínem
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hroznové víno |
200 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
2 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar drůbeží |
5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nákrájíme na plátky nebo větší kousky.
- Osolené a opepřené maso opečeme na rozehřátém másle. Po osmahnutí podléváme vínem a drůbežím vývarem a ještě chvíli smažíme.
- Kromě pár kuliček hroznového vína všechny ostatní rozpůlíme a přidáme k masu společně s ořechny. Vše krátce podusíme.
- Když je maso měkké, přidáme ke kuřeti zbytek kuliček hroznového vína a okořeníme bílým pepřem a osladíme troškou cukru.