Thajská kokosová rýže
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Kari pasta |
75 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Limetka kafrová |
1 kávová lžička |
Limetková kůra |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko kokosové |
400 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Rýže jasmínová |
400 g |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vsypeme oloupanou, nasekanou šalotku spolu s očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Restujeme asi 5 minut. Vmícháme kari pastu a povaříme 1/2 minuty. Přidáme limetkovou kůru, limetkové lístky, část nasekaného koriandru, propláchnutou rýži a lžičku soli. Vše dobře promícháme, zalijeme kokosovým mlékem, 400ml vody a za občasného míchání zvolna povaříme asi 5 minut. Potom přiklopíme pokličkou, snížíme příkon tepla a podusíme 15 minut, aby rýže změkla.
- Nakonec do pokrmu vmícháme očištěnou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
- Při podávání ozdobíme každou porci zbylými lístky korinadru.
- Thajská kokosová rýže je vhodnou přílohou k pečeným rybám nebo kuřecímu masu.