Thajská kokosová rýže

Thajská kokosová rýže - obrázek

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Kari pasta 75 g
Koriandr čerstvý 10 g
Limetka kafrová 1 kávová lžička
Limetková kůra 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mléko kokosové 400 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rýže jasmínová 400 g
Šalotka 2 ks
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vsypeme oloupanou, nasekanou šalotku spolu s očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Restujeme asi 5 minut. Vmícháme kari pastu a povaříme 1/2 minuty. Přidáme limetkovou kůru, limetkové lístky, část nasekaného koriandru, propláchnutou rýži a lžičku soli. Vše dobře promícháme, zalijeme kokosovým mlékem, 400ml vody a za občasného míchání zvolna povaříme asi 5 minut. Potom přiklopíme pokličkou, snížíme příkon tepla a podusíme 15 minut, aby rýže změkla.
  2. Nakonec do pokrmu vmícháme očištěnou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
  3. Při podávání ozdobíme každou porci zbylými lístky korinadru.
  4. Thajská kokosová rýže je vhodnou přílohou k pečeným rybám nebo kuřecímu masu.