Rýže smažená s krabem
Ingredience
Fazolové klíčky |
150 g |
Krabí maso mražené |
125 g |
Limetková šťáva |
2 kávová lžička |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Rýže dlouhozrnná |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži vaříme v hrnci s osolenou vodou cca 15 minut. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou, znovu scedíme a necháme okapat.
- Podzemnicový olej rozpálíme ve woku, přidáme krabí maso, pokrájený pórek, fazolové klíčky a smažíme 3 minuty. Směs vyndáme a dáme stranou na později. Do woku přidáme rozšlehané vejce a smažíme 3 minuty, dokud neztuhne. Přimícháme rýži, krabí maso, pórek a fazolové klíčky. Přidáme limetkovou šťávu a sójovou omáčku a minutu vaříme.
- Promícháme, zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.