Rýže smažená s krabem

Ingredience


Fazolové klíčky 150 g
Krabí maso mražené 125 g
Limetková šťáva 2 kávová lžička
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Rýže dlouhozrnná 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži vaříme v hrnci s osolenou vodou cca 15 minut. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou, znovu scedíme a necháme okapat.
  2. Podzemnicový olej rozpálíme ve woku, přidáme krabí maso, pokrájený pórek, fazolové klíčky a smažíme 3 minuty. Směs vyndáme a dáme stranou na později. Do woku přidáme rozšlehané vejce a smažíme 3 minuty, dokud neztuhne. Přimícháme rýži, krabí maso, pórek a fazolové klíčky. Přidáme limetkovou šťávu a sójovou omáčku a minutu vaříme.
  3. Promícháme, zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.