Moravský vrabec

Moravský vrabec - obrázek

Ingredience


Česnek 20 g
Cibule 200 g
Kmín celý 2 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Sůl 25 g
Vepřová plec 500 g
Vepřový bok 500 g
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Vepřovou plec opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky a česnekem rozsekaným na drobno. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou upečeme doměkka a dozlatova. Cibule a česnek se nesmí připálit.
  2. Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
  3. Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.