Pikantní kachna na rozmarýnu

Ingredience


Hořčice Dijonská 2 polévková lžíce
Kachna mražená 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu naporcujeme a rukou lehce naklepeme. Porce osolíme, opepříme a posypeme cayenským pepřem.
  2. Potom porce kachny potřeme dijonskou hořčicí a posypeme rozmarýnem.
  3. Ve větším kastrolu rozpálíme olej a kachnu z obou strach opečeme dohněda.
  4. Kastrol vložíme do předehřáté trouby pod gril a grilujeme 35 minut, dokud není kůrka na kachně křupavá. Před podáváním zdobíme snítkou petrželky.