Pikantní kachna na rozmarýnu
Ingredience
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Kachna mražená |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kachnu naporcujeme a rukou lehce naklepeme. Porce osolíme, opepříme a posypeme cayenským pepřem.
- Potom porce kachny potřeme dijonskou hořčicí a posypeme rozmarýnem.
- Ve větším kastrolu rozpálíme olej a kachnu z obou strach opečeme dohněda.
- Kastrol vložíme do předehřáté trouby pod gril a grilujeme 35 minut, dokud není kůrka na kachně křupavá. Před podáváním zdobíme snítkou petrželky.