Zadělávaná slepice na zelenině

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 50 g
Slepice 1 kg
Sůl 9 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou slepice vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, solí, cibulí a kořením a pozvolna necháme vařit, až je maso měkké. Slepici vyjmeme a rozdělíme na porce, vývar zprudka vyvaříme, aby zůstal jen asi litr tekutiny, a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání vlijeme do vývaru a krátce povaříme. Nakonec vmícháme žloutky, dosolíme, opepříme a vrátíme porce slepice. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.