Zadělávaná slepice na zelenině
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Slepice |
1 kg |
Sůl |
9 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Očištěnou slepice vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, solí, cibulí a kořením a pozvolna necháme vařit, až je maso měkké. Slepici vyjmeme a rozdělíme na porce, vývar zprudka vyvaříme, aby zůstal jen asi litr tekutiny, a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání vlijeme do vývaru a krátce povaříme. Nakonec vmícháme žloutky, dosolíme, opepříme a vrátíme porce slepice. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.