Zadělávané kachní drůbky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 100 g
Kachní drůbky 900 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 100 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 9 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní drůbky včetně křídel, kořenovou zeleninu, nakrájené houby, cibuli, sůl a koření dáme pozvolna vařit do studené vody. Když je vše měkké, vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na menší kousky, vývar vařením zredukujeme na litr tekutiny a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do vývaru a povaříme, aby omáčka zhoustla. Nakonec vmícháme smetanu, vrátíme nakrájené maso a zeleninu a před podáváním necháme důkladně prohřát.