Zadělávané kachní drůbky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
100 g |
Kachní drůbky |
900 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
9 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kachní drůbky včetně křídel, kořenovou zeleninu, nakrájené houby, cibuli, sůl a koření dáme pozvolna vařit do studené vody. Když je vše měkké, vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na menší kousky, vývar vařením zredukujeme na litr tekutiny a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do vývaru a povaříme, aby omáčka zhoustla. Nakonec vmícháme smetanu, vrátíme nakrájené maso a zeleninu a před podáváním necháme důkladně prohřát.