Jelítko s jablky
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Jablka |
3 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mošt jablečný |
100 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Vepřové jelítko |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Každý plátek překrojíme.
- Na pávni rozehřejeme máslo, přidáme jablka, cukr a za častého míchání zvolna smažíme 8-10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Odstavíme z plotny.
- Pánev očistíme, potřeme olejem a na něm opečeme na plátky nakrájená jelítka dokřupava. Vyjmeme a udržujeme teplé. Na pánvi osmažíme proužky slaniny a vyjmeme. Do pánve vlijeme mošt a necháme částečně odvařit.
- Na talíře upravíme plátky jelítek, vrstvu jablek a znovu navršíme jelítka a jablka. Ozdobíme slaninou a zakapeme moštem z pánve.
- Můžeme podávat s tmavým chlebem nebo s bramborovou kaší.