Jelítko s jablky

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Cukr krupice 2 kávová lžička
Jablka 3 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mošt jablečný 100 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Vepřové jelítko 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Každý plátek překrojíme.
  2. Na pávni rozehřejeme máslo, přidáme jablka, cukr a za častého míchání zvolna smažíme 8-10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Odstavíme z plotny.
  3. Pánev očistíme, potřeme olejem a na něm opečeme na plátky nakrájená jelítka dokřupava. Vyjmeme a udržujeme teplé. Na pánvi osmažíme proužky slaniny a vyjmeme. Do pánve vlijeme mošt a necháme částečně odvařit.
  4. Na talíře upravíme plátky jelítek, vrstvu jablek a znovu navršíme jelítka a jablka. Ozdobíme slaninou a zakapeme moštem z pánve.
  5. Můžeme podávat s tmavým chlebem nebo s bramborovou kaší.