Hovězí závitek plněný zelím a bramborem
Ingredience
Brambory |
100 g |
Cibule |
100 g |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Kmín drcený |
3 g |
Majoránka |
3 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rýže dušená |
400 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zelí kysané |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
- Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, očištěné brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.
- V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla, přisypeme slaninu, cibuli, orestujeme, přidáme brambory, zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku. Chvíli podusíme, potom přilijeme rozkvedlané vejce, rychle promícháme, jakmile se vejce srazí, odstavíme.
- Nádivku rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky, v pánvi rozehřejeme další dvě lžíce sádla a závitky zprudka osmažíme ze všech stran. Vyjmeme je z pánve, tuk v pánvi zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme pár minut. Přelijeme do pekáčku, přidáme závitky, a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Podléváme vodou podle hustoty šťávy.
- Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.