Hovězí závitek plněný zelím a bramborem

Ingredience


Brambory 100 g
Cibule 100 g
Hovězí maso zadní 600 g
Kmín drcený 3 g
Majoránka 3 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Rýže dušená 400 g
Sádlo škvařené 80 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Zelí kysané 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
  2. Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, očištěné brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.
  3. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla, přisypeme slaninu, cibuli, orestujeme, přidáme brambory, zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku. Chvíli podusíme, potom přilijeme rozkvedlané vejce, rychle promícháme, jakmile se vejce srazí, odstavíme.
  4. Nádivku rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky, v pánvi rozehřejeme další dvě lžíce sádla a závitky zprudka osmažíme ze všech stran. Vyjmeme je z pánve, tuk v pánvi zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme pár minut. Přelijeme do pekáčku, přidáme závitky, a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Podléváme vodou podle hustoty šťávy.
  5. Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.