Toskánská fazolová polévka

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Ciabatta 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole bílé sterilované 400 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Vývar drůbeží 900 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev s pórkem a zvolna restujeme 10 minut doměkka. Vmícháme nadrobno nakrájený česnek a po chvíli rajčata a rajčatový protlak. Nakonec přilijeme vývar.
  2. Polovinu fazolí rozmačkáme vidličkou, přidáme do hrnce a promícháme. Osolíme, opepříme a zvolna povaříme 30 minut.
  3. Potom přidáme zbylé fazole, očištěný a omytý špenát nakrájený na nudličky a vaříme ještě 30 minut.
  4. Ciabattu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme. Do každé misky vložíme 2 plátky ciabatty a pokapeme je olejem. Na chléb nalijeme polévku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme olejem.
  5. Ihned podáváme.