Toskánská fazolová polévka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Ciabatta |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vývar drůbeží |
900 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev s pórkem a zvolna restujeme 10 minut doměkka. Vmícháme nadrobno nakrájený česnek a po chvíli rajčata a rajčatový protlak. Nakonec přilijeme vývar.
- Polovinu fazolí rozmačkáme vidličkou, přidáme do hrnce a promícháme. Osolíme, opepříme a zvolna povaříme 30 minut.
- Potom přidáme zbylé fazole, očištěný a omytý špenát nakrájený na nudličky a vaříme ještě 30 minut.
- Ciabattu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme. Do každé misky vložíme 2 plátky ciabatty a pokapeme je olejem. Na chléb nalijeme polévku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme olejem.
- Ihned podáváme.