Hovězí guláš se zelím

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 250 g
Cibule 120 g
Hovězí kližka 500 g
Kmín drcený 3 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Paprika červená 400 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 120 g
Sůl 15 g
Zelí bílé - sterilizované 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme a chvilku podusíme. Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme s tukem, orestujeme a zalijeme vodou. Půl hodiny před koncem vaření přidáme zelí s paprikou a dovaříme.
  3. Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.