Hovězí guláš se zelím
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
250 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí kližka |
500 g |
Kmín drcený |
3 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Paprika červená |
400 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
15 g |
Zelí bílé - sterilizované |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme a chvilku podusíme. Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme s tukem, orestujeme a zalijeme vodou. Půl hodiny před koncem vaření přidáme zelí s paprikou a dovaříme.
- Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.