Se škeblemi vermicelli

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Mušle v nálevu 400 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Těstoviny Vermicelli 400 g
Víno bílé 1.25 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme těstoviny a polovinu olivového oleje a 10 minut vaříme. Poté scedíme, vrátíme do hrnce a přidáme máslo. Zakryjeme hrnec poklicí, zatřeseme jím a udržujeme v teple.
  2. V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, přidáme česnek a osmahneme ho minutu. Přelijeme polovinu nálevu ze škeblí s vínem do kastrolu, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Do kastrolu přidáme petrželku, oregano, sůl, škeble a muškátový oříšek. Vaříme, dokud se omáčka neprohřeje.
  3. Těstoviny dáme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme.