Se škeblemi vermicelli
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Mušle v nálevu |
400 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Těstoviny Vermicelli |
400 g |
Víno bílé |
1.25 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme těstoviny a polovinu olivového oleje a 10 minut vaříme. Poté scedíme, vrátíme do hrnce a přidáme máslo. Zakryjeme hrnec poklicí, zatřeseme jím a udržujeme v teple.
- V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, přidáme česnek a osmahneme ho minutu. Přelijeme polovinu nálevu ze škeblí s vínem do kastrolu, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Do kastrolu přidáme petrželku, oregano, sůl, škeble a muškátový oříšek. Vaříme, dokud se omáčka neprohřeje.
- Těstoviny dáme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme.