Farfallini s humrem
Ingredience
Brandy peach |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Humr |
2 ks |
Máslo čerstvé |
115 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
5 polévková lžíce |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
60 g |
Těstoviny konzumní |
450 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z každého humra odstraníme žaludek, žábry, střevo, vyndáme všechno maso a z ocasní části, zbytek nakrájíme. Klepeta a nožičky rozlouskneme a vybereme z nich maso a pokrájíme. Maso dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.
- Očistíme krunýře a dáme do trouby vysušit - na 170 stupňů Celsia.
- Ve woku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme strouhanku a smažíme 3 minuty, dokud nebude křupavá.
- V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme humří maso a ohřejeme ho. Přilijeme brandy a vaříme 3 minuty, přidáme smetanu, sůl a pepř.
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfallini a olivový olej a vaříme je 10 minut. Poté je scedíme a rozdělíme do krunýřů. Na těstoviny položíme humří maso a posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Tři minuty grilujeme.
- Krunýře s náplní dáme na servírovací mísu a ihned podáváme.