Farfallini s humrem

Ingredience


Brandy peach 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Humr 2 ks
Máslo čerstvé 115 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 5 polévková lžíce
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 60 g
Těstoviny konzumní 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z každého humra odstraníme žaludek, žábry, střevo, vyndáme všechno maso a z ocasní části, zbytek nakrájíme. Klepeta a nožičky rozlouskneme a vybereme z nich maso a pokrájíme. Maso dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.
  2. Očistíme krunýře a dáme do trouby vysušit - na 170 stupňů Celsia.
  3. Ve woku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme strouhanku a smažíme 3 minuty, dokud nebude křupavá.
  4. V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme humří maso a ohřejeme ho. Přilijeme brandy a vaříme 3 minuty, přidáme smetanu, sůl a pepř.
  5. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfallini a olivový olej a vaříme je 10 minut. Poté je scedíme a rozdělíme do krunýřů. Na těstoviny položíme humří maso a posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Tři minuty grilujeme.
  6. Krunýře s náplní dáme na servírovací mísu a ihned podáváme.