Hovězí závitky se žampiony
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, pažitku posekáme.
- V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme žampiony, orestujeme, přidáme vejce, rychle promícháme, osolíme, opepříme a necháme srazit. Náplň rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme závitky a zprudka je osmahneme ze všech stran a vyndáme z pánve. Na tuk v pánvi nasypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přisypeme mouku, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou, promícháme, přidáme závitky a vaříme doměkka.
- Závitky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, posypeme pažitkou a přelijeme omáčkou.