Hovězí závitky se žampiony

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 120 g
Hovězí maso zadní 600 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 60 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, pažitku posekáme.
  2. V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme žampiony, orestujeme, přidáme vejce, rychle promícháme, osolíme, opepříme a necháme srazit. Náplň rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky.
  3. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme závitky a zprudka je osmahneme ze všech stran a vyndáme z pánve. Na tuk v pánvi nasypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přisypeme mouku, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou, promícháme, přidáme závitky a vaříme doměkka.
  4. Závitky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, posypeme pažitkou a přelijeme omáčkou.