Chow mein s plody moře
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Hrášek |
60 g |
Mořské plody mix |
250 g |
Mouka kukuřičná |
0.5 polévková lžíce |
Nudle vaječné |
275 g |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Olej sezamový |
0.5 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
0.5 ks |
Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plody moře smícháme v míse s bílkem a kukuřičnou pastou (připravíme smícháním půl lžíce kukuřičné mouky a půl lžíce vody). Uvaříme dle návodu nudle, poté je scedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a promícháme s lžící oleje.
- 3 lžíce oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme nudle, lžíci sójové omáčky a smažíme 3 minuty. Poté přendáme do velké servírovací mísy.
- Zbylý olej rozehřejeme ve woku, přidáme hrášek a plody moře. Smažíme 2 minuty, přidáme víno, sůl, cukr, sójovou omáčku a polovinu pokrájené jarní cibulky. Promícháme a je-li třeba, přidáme trochu vody.
- Nudle přelijeme směsí plodů moře a zakápneme sezamovým olejem.
- Ozdobíme zbylou jarní cibulku a podáváme.