Chow mein s plody moře

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Hrášek 60 g
Mořské plody mix 250 g
Mouka kukuřičná 0.5 polévková lžíce
Nudle vaječné 275 g
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Olej sezamový 0.5 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 0.5 ks
Víno rýžové čínské 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plody moře smícháme v míse s bílkem a kukuřičnou pastou (připravíme smícháním půl lžíce kukuřičné mouky a půl lžíce vody). Uvaříme dle návodu nudle, poté je scedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a promícháme s lžící oleje.
  2. 3 lžíce oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme nudle, lžíci sójové omáčky a smažíme 3 minuty. Poté přendáme do velké servírovací mísy.
  3. Zbylý olej rozehřejeme ve woku, přidáme hrášek a plody moře. Smažíme 2 minuty, přidáme víno, sůl, cukr, sójovou omáčku a polovinu pokrájené jarní cibulky. Promícháme a je-li třeba, přidáme trochu vody.
  4. Nudle přelijeme směsí plodů moře a zakápneme sezamovým olejem.
  5. Ozdobíme zbylou jarní cibulku a podáváme.