Rizoto janovské s mořskými plody

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mořské plody mix 250 g
Oregano čerstvé 2 polévková lžíce
Rýže Arborio 350 g
Sýr Parmezán 50 g
Vývar rybí 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přivedeme ve velkém hrnci vývar k varu, přidáme rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Poté ji scedíme, propláchneme a vodu, ve které se vařila, si ponecháme.
  2. Rozehřejeme ve woku máslo, přidáme rozetřený česnek a chvilinku osmahneme, přidáme směs plodů moře a 5 minut smažíme. Přimícháme oregano a vařenou rýži a 3 minuty vaříme. Pokud se směs lepí, přidáme vodu z rýže. Přidáme do směsi parmezán a promícháme.
  3. Ihned podáváme.