Rizoto janovské s mořskými plody
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mořské plody mix |
250 g |
Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce |
Rýže Arborio |
350 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vývar rybí |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přivedeme ve velkém hrnci vývar k varu, přidáme rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Poté ji scedíme, propláchneme a vodu, ve které se vařila, si ponecháme.
- Rozehřejeme ve woku máslo, přidáme rozetřený česnek a chvilinku osmahneme, přidáme směs plodů moře a 5 minut smažíme. Přimícháme oregano a vařenou rýži a 3 minuty vaříme. Pokud se směs lepí, přidáme vodu z rýže. Přidáme do směsi parmezán a promícháme.
- Ihned podáváme.