Pečený zajíc

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Mrkev kořen 50 g
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 50 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 9 g
Zaječí maso 600 g
Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Ocet kvasný lihový 20 ml
Olej rostlinný 1 dl
Petržel kořen 100 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zaječí maso naložíme na dva dny do zeleninové marinády. Uleželé vyjmeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme do pekáče na rozpálené máslo a opečeme ze všech stran. Polijeme rozpuštěným máslem, podlijeme vodou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na hodinu, často podléváme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a po hodině pečení přidáme k masu a pečeme skoro doměkka. V závěru maso poprášíme moukou a dopečeme. Vypečenou šťávu scedíme, dochutíme solí a pepřem, maso nakrájíme na porce a podáváme přelité výpekem.