Pečený zajíc
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
50 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
9 g |
Zaječí maso |
600 g |
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Ocet kvasný lihový |
20 ml |
Olej rostlinný |
1 dl |
Petržel kořen |
100 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné zaječí maso naložíme na dva dny do zeleninové marinády. Uleželé vyjmeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme do pekáče na rozpálené máslo a opečeme ze všech stran. Polijeme rozpuštěným máslem, podlijeme vodou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na hodinu, často podléváme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a po hodině pečení přidáme k masu a pečeme skoro doměkka. V závěru maso poprášíme moukou a dopečeme. Vypečenou šťávu scedíme, dochutíme solí a pepřem, maso nakrájíme na porce a podáváme přelité výpekem.