Zemákové karbanátky s uzeným
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
4 stroužek |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.7 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špek |
80 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme je do mísy, přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso, na kostičky nakrájený špek, sůl, pepř, polohrubou mouku, rozetřený česnek, vejce a majoránku.
- Směs dobře promícháme, lžicí odkrajujeme těsto a utvoříme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a v pánvi na rozpáleném oleji je pomalu smažíme dozlatova.
- Podáváme je teplé i studené.