Zemákové karbanátky s uzeným

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 4 stroužek
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.7 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špek 80 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme je do mísy, přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso, na kostičky nakrájený špek, sůl, pepř, polohrubou mouku, rozetřený česnek, vejce a majoránku.
  2. Směs dobře promícháme, lžicí odkrajujeme těsto a utvoříme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a v pánvi na rozpáleném oleji je pomalu smažíme dozlatova.
  3. Podáváme je teplé i studené.