Karbanátky z brambor a tresky
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
3 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
9 g |
Treska uzená |
500 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupané brambory nakrájíme a uvaříme doměkka, slijeme a rozmačkáme. Na másle osmažíme cibulku nadrobno a přidáme ji i s výpekem k bramborám.
- Tresku nakrájíme na malé kousky a přidáme ke směsi, vmícháme vejce a koření, osolíme a z hmoty vytvoříme karbanátky. Ty obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.