Sekaná ze štiky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 40 ml
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 3 g
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 50 g
Rohlíky bílé 2 ks
Štika obecná 1200 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme, odkrojíme hlavu a ploutve, stáhneme kůži a všechny zbytky spolu se zeleninou a kořením dáme vařit.
  2. Na pánvi osmažíme na másle cibuli nadrobno, přidáme čisté maso a orestujeme. V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme maso s cibulí a směs rozemeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, koření, sůl a důkladně promícháme. Vývar ze zbytků scedíme, čistý přivede k mírnému varu. Na navlhčenou, tukem potřenou utěrku rozložíme masovou směs, vytvarujeme do válečku, zavineme a na koncích svážeme. Sekanou ponoříme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi hodinu a čtvrt, necháme trochu vychladnout, vyjmeme z vývaru, zbavíme utěrky a nakrájíme na plátky. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.