Sekaná ze štiky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
3 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Štika obecná |
1200 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rybu očistíme, odkrojíme hlavu a ploutve, stáhneme kůži a všechny zbytky spolu se zeleninou a kořením dáme vařit.
- Na pánvi osmažíme na másle cibuli nadrobno, přidáme čisté maso a orestujeme. V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme maso s cibulí a směs rozemeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, koření, sůl a důkladně promícháme. Vývar ze zbytků scedíme, čistý přivede k mírnému varu. Na navlhčenou, tukem potřenou utěrku rozložíme masovou směs, vytvarujeme do válečku, zavineme a na koncích svážeme. Sekanou ponoříme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi hodinu a čtvrt, necháme trochu vychladnout, vyjmeme z vývaru, zbavíme utěrky a nakrájíme na plátky. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.