Oříškové bílkové rohlíčky
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
190 g |
Hřebíček |
1 ks |
Ořechy lískové |
190 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Cukr krupice |
20 g |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Neloupané ořechy nastrouháme, smícháme s cukrem, vanilkou, strouhanou citronovou kůrou, tlučeným hřebíčkem a přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Kornoutem vystříkáme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech rohlíčky. Ve velmi mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Ještě teplé potřeme cukrem svařeným s vodou.