Oříškové bílkové rohlíčky

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 190 g
Hřebíček 1 ks
Ořechy lískové 190 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Cukr krupice 20 g
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Neloupané ořechy nastrouháme, smícháme s cukrem, vanilkou, strouhanou citronovou kůrou, tlučeným hřebíčkem a přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Kornoutem vystříkáme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech rohlíčky. Ve velmi mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Ještě teplé potřeme cukrem svařeným s vodou.