Selské brambory s klobásou

Selské brambory s klobásou - obrázek

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Husí sádlo 2 polévková lžíce
Klobása uzená 250 g
Okurky nakládané 200 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Špek 250 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Vaříme je přibližně 25 minut. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy, osolíme je (1 lžička) a promícháme. Klobásu též pokrájíme na kolečka.
  2. V misce vyšleháme vejce se smetanou a 0.5 lžičkou soli a pepřem. Špek nakrájíme na nudličky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenké kroužky.
  3. V pánvi na lžíci sádla rozpustíme špek. Přidáme cibuli, promícháme, podusíme a přidáme kolečka klobásy. Vše osmažíme dozlatova. Zapékací mísu vytřeme 1 lžící sádla, na dno položíme 1/2 nakrájených brambor, na ně navrstvíme klobásovou směs a na ni položíme zbývající brambory.
  4. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a mísu dáme do předehřáté trouby. Brambory pečeme přibližně 25-35 minut dozlatova.
  5. Rozdělíme je na porce a posypeme pažitkou. Podáváme s nakládanými okurkami.