Mandolety s čokoládou
Ingredience
Citrony |
0.25 ks |
Čokoláda hořká |
90 g |
Cukr moučkový |
125 g |
Hřebíček |
1 ks |
Mandle |
125 g |
Mouka pšeničná hrubá |
120 g |
Oplatky dortové |
2 ks |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tlučenou skořici a hřebíček, tuhý sníh ušlehaný z bílků, nakrájené mandle a mouku.
- Na vymazaný a moukou vysypaný plech položíme 2 bílé oplatky, těsto na ně rozetřeme a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.