Mandolety s čokoládou

Ingredience


Citrony 0.25 ks
Čokoláda hořká 90 g
Cukr moučkový 125 g
Hřebíček 1 ks
Mandle 125 g
Mouka pšeničná hrubá 120 g
Oplatky dortové 2 ks
Skořice mletá 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tlučenou skořici a hřebíček, tuhý sníh ušlehaný z bílků, nakrájené mandle a mouku.
  2. Na vymazaný a moukou vysypaný plech položíme 2 bílé oplatky, těsto na ně rozetřeme a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.