Chřestový salát s lososem na křenu

Ingredience


Chřest bílý 300 g
Chřest zelený 300 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kaviár 4 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 kávová lžička
Křen smetanový 4 polévková lžíce
Losos uzený 200 g
Ocet Sherry 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Šťáva citrónová 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Výhonky bílého chřestu oloupeme celé a u zeleného chřestu oloupeme výhonky jen ze spodní třetiny. Bílý
  2. chřest dáme vařit do vroucí, osolené vody se lžičkou cukru a lžičkou másla. Zelený chřest přidáme do varu na posledních 5 minut. Vařený chřest zprudka ochladíme propláchnutím ve studené vodě a necháme okapat a nakrájíme ho na špalíky. Kousky chřestu dáme do misky a polijeme je olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali ocet a špetku soli. Hlávkový salát důkladně opereme, natrháme ho na kousky do servírovací mísy a pokapeme ho citrónovou šťávou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce oleje a špetku soli. Na salát s citrónovým přelivem urovnáme závitky uzeného lososa (závitky utvoříme tak, že svineme vždy 3 plátky lososa do sebe). Závitky
  3. lososa ozdobíme křenovou smetanou, kaviárem a kousíčky kopru.