S plody moře těstovinový salát
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
120 g |
Klasy kukuřice mražené |
12 ks |
Krevety tygří - loupané |
175 g |
Mrkev kořen |
3 ks |
Mušle slávky |
600 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Olihně |
125 g |
Pažitka |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata sušená sterilovaná |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
175 g |
Víno bílé |
2 dl |
Zálivka salátová italská |
4 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Poté je scedíme. Smícháme zálivku, 2 lžíce vína a rozetřený česnek. Přidáme pokrájené žampiony a necháme marinovat.
- Na kolečka nakrájíme mrkev, blanšírujeme 4 minuty, necháme okapat a přidáme k žampionům.
- Mušle očistíme a vyhodíme ty, které zůstanou otevřené i při poklepání. Dáme do hrnce zbytek vína a 1,5 dl vína. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a vaříme 4 minuty, dokud se mušle neotevřou. Necháme je okapat a ty mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme si 12 mušlí v půlce lastury na ozdobení.
- Ostatní mušle z lastur vyndáme a přidáme k žampionům, smícháme s kroužky olihní a krevetami.
- Do salátu přidáme sušená rajčata, pažitku a těstoviny. Osolíme a opepříme. Vše dáme do mísy.
- Cukrový hrášek blanšírujeme minutu, přidáme kukuřičky a blanšírujeme 3 minuty, opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Narovnáme je okolo salátu střídavě s mušlemi v ulitách a poté zakryjeme a dáme vychladit.
- Podáváme vychlazené.