S plody moře těstovinový salát

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 120 g
Klasy kukuřice mražené 12 ks
Krevety tygří - loupané 175 g
Mrkev kořen 3 ks
Mušle slávky 600 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Olihně 125 g
Pažitka 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata sušená sterilovaná 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny Penne 175 g
Víno bílé 2 dl
Zálivka salátová italská 4 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Poté je scedíme. Smícháme zálivku, 2 lžíce vína a rozetřený česnek. Přidáme pokrájené žampiony a necháme marinovat.
  2. Na kolečka nakrájíme mrkev, blanšírujeme 4 minuty, necháme okapat a přidáme k žampionům.
  3. Mušle očistíme a vyhodíme ty, které zůstanou otevřené i při poklepání. Dáme do hrnce zbytek vína a 1,5 dl vína. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a vaříme 4 minuty, dokud se mušle neotevřou. Necháme je okapat a ty mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme si 12 mušlí v půlce lastury na ozdobení.
  4. Ostatní mušle z lastur vyndáme a přidáme k žampionům, smícháme s kroužky olihní a krevetami.
  5. Do salátu přidáme sušená rajčata, pažitku a těstoviny. Osolíme a opepříme. Vše dáme do mísy.
  6. Cukrový hrášek blanšírujeme minutu, přidáme kukuřičky a blanšírujeme 3 minuty, opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  7. Narovnáme je okolo salátu střídavě s mušlemi v ulitách a poté zakryjeme a dáme vychladit.
  8. Podáváme vychlazené.