Aromatická rýže s mořskými plody
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fazolky mražené |
60 g |
Hřebíček |
4 ks |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Klasy kukuřice mražené |
60 g |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
225 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rýže Basmati |
225 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
500 g |
Voda pitná |
6 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži dáme do cedníku a propláchneme studenou vodou, potom ji necháme okapat.
- Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, kari pastu, kmín, chilli, hřebíček, skořici a minutu smažíme. Přimícháme rýži a promícháme s omáčkou, aby se v ní obalila. Přidáme krevety, tresku, sůl a pepř. Promícháme a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté přidáme fazolky a kukuřici a pod pokličkou dusíme dalších 8 minut. Poté wok odstavíme a necháme 10 minut stranou.
- Odkryjeme wok a rýži přendáme na servírovací misky. Pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.