Aromatická rýže s mořskými plody

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fazolky mražené 60 g
Hřebíček 4 ks
Kari pasta 2 polévková lžíce
Klasy kukuřice mražené 60 g
Kmín mletý 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 225 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rýže Basmati 225 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 500 g
Voda pitná 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži dáme do cedníku a propláchneme studenou vodou, potom ji necháme okapat.
  2. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, kari pastu, kmín, chilli, hřebíček, skořici a minutu smažíme. Přimícháme rýži a promícháme s omáčkou, aby se v ní obalila. Přidáme krevety, tresku, sůl a pepř. Promícháme a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté přidáme fazolky a kukuřici a pod pokličkou dusíme dalších 8 minut. Poté wok odstavíme a necháme 10 minut stranou.
  3. Odkryjeme wok a rýži přendáme na servírovací misky. Pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.