Pstruh na grilu s dušenou okurkou

Ingredience


Kopr čerstvý 30 g
Máslo čerstvé 30 g
Okurka salátová 250 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Pstruh 1 kg
Šťáva citrónová 40 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou okurku podélně rozpůlíme. Lžičkou vyndáme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme okurku a 2 minuty pomalu podusíme.
  2. Smícháme dvě třetiny osmažené okurky s nasekaným koprem, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Směsí naplníme osolené pstruhy.
  3. Do grilovací mísy vložíme pstruhy a obložíme je zbylou okurkou.
  4. Ryby grilujeme 10-15 minut 10 cm pod horkým grilem. Během
  5. úpravy na roštu je obracíme.
  6. Pstruhy ozdobíme snítkami kopru a pažitkou. Ihned je podáváme.