Pstruh na grilu s dušenou okurkou
Ingredience
Kopr čerstvý |
30 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Okurka salátová |
250 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pstruh |
1 kg |
Šťáva citrónová |
40 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou okurku podélně rozpůlíme. Lžičkou vyndáme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme okurku a 2 minuty pomalu podusíme.
- Smícháme dvě třetiny osmažené okurky s nasekaným koprem, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Směsí naplníme osolené pstruhy.
- Do grilovací mísy vložíme pstruhy a obložíme je zbylou okurkou.
- Ryby grilujeme 10-15 minut 10 cm pod horkým grilem. Během
- úpravy na roštu je obracíme.
- Pstruhy ozdobíme snítkami kopru a pažitkou. Ihned je podáváme.