Sýrové a bramborové suflé
Ingredience
Brambory |
900 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
25 g |
Sýr Gruyére |
25 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
25 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Formu na nákyp vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory, dokud nezměknou, poté je rozmačkáme na kaši, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do kaše všleháme žloutky, přidáme čedar, plísňový sýr a sýr gruyére a promícháme. Osolíme a opepříme.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do bramborové kaše. Bramborovou směsí naplníme formu na nákyp.
- V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.
- Ihned podáváme.