Sýrové a bramborové suflé

Ingredience


Brambory 900 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 25 g
Sýr Gruyére 25 g
Sýr Niva (Rokfór) 25 g
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na nákyp vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory, dokud nezměknou, poté je rozmačkáme na kaši, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do kaše všleháme žloutky, přidáme čedar, plísňový sýr a sýr gruyére a promícháme. Osolíme a opepříme.
  3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do bramborové kaše. Bramborovou směsí naplníme formu na nákyp.
  4. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.
  5. Ihned podáváme.