Fazole kyjevské

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 3 stroužek
Fazole červené 675 g
Máslo čerstvé 7 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Strouhanka 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme máslo, česnek a petrželku a utřeme. Česnekové máslo dáme na list pečícího papíru, vytvarujeme do doutníkového tvaru a stočíme do papíru. Dáme do lednice.
  2. Červené fazole rozmačkáme a přimícháme do nich 75 g strouhanky.
  3. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájený pórek a celer a smažíme 4 minuty. Přidáme na pánev fazolovou směs s petrželkou, osolíme, opepříme a promícháme. Směs dáme stranou, aby vychladla.
  4. Fazolovou směs rozdělíme na 4 porce a vytvarujeme z nich šišky. Rozkrojíme česnekové máslo na 4 díly a vložíme ho doprostřed každého fazolového bochánku. Zformujeme fazolovou směs kolem česnekového másla, aby bylo obaleno.
  5. Každý fazolový bochánek obalíme v rozšlehaném vejci a ve zbylé strouhance vyválíme.
  6. Smažíme je v troše oleje cca 10 minut.
  7. Ihned podáváme.