Fazole kyjevské
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Fazole červené |
675 g |
Máslo čerstvé |
7 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme máslo, česnek a petrželku a utřeme. Česnekové máslo dáme na list pečícího papíru, vytvarujeme do doutníkového tvaru a stočíme do papíru. Dáme do lednice.
- Červené fazole rozmačkáme a přimícháme do nich 75 g strouhanky.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájený pórek a celer a smažíme 4 minuty. Přidáme na pánev fazolovou směs s petrželkou, osolíme, opepříme a promícháme. Směs dáme stranou, aby vychladla.
- Fazolovou směs rozdělíme na 4 porce a vytvarujeme z nich šišky. Rozkrojíme česnekové máslo na 4 díly a vložíme ho doprostřed každého fazolového bochánku. Zformujeme fazolovou směs kolem česnekového másla, aby bylo obaleno.
- Každý fazolový bochánek obalíme v rozšlehaném vejci a ve zbylé strouhance vyválíme.
- Smažíme je v troše oleje cca 10 minut.
- Ihned podáváme.