Turecký kebab
Ingredience
Bobkový list |
8 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
425 g |
Jogurt bílý |
3 dl |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne.
- Do mixéru dáme cizrnu a jogurt, přidáme chilli, kmín a směs cibule a mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs dáme do misky a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Přikryjeme a necháme vychladnout.
- Papriky, rajčata, lilky a citrony nakrájíme na větší kousky a napichujeme je na 4 grilovací jehly tak, že na začátku a konci každého kebabu bude bobkový list a trojhránek citronu.
- Kebaby potřeme olivovým olejem a na grilu opékáme za častého obracení 8 minut.
- Ohřejeme cizrnovou omáčku a podáváme s kebabem.