Turecký kebab

Ingredience


Bobkový list 8 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Cizrna konzervovaná 425 g
Jogurt bílý 3 dl
Kmín mletý 1 kávová lžička
Lilek 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne.
  2. Do mixéru dáme cizrnu a jogurt, přidáme chilli, kmín a směs cibule a mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs dáme do misky a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Přikryjeme a necháme vychladnout.
  3. Papriky, rajčata, lilky a citrony nakrájíme na větší kousky a napichujeme je na 4 grilovací jehly tak, že na začátku a konci každého kebabu bude bobkový list a trojhránek citronu.
  4. Kebaby potřeme olivovým olejem a na grilu opékáme za častého obracení 8 minut.
  5. Ohřejeme cizrnovou omáčku a podáváme s kebabem.